Chat with us, powered by LiveChat
Mijloace de legatura

Mijloace de legatura

Mijloacele de legătură (cunoscute şi sub denumirile de frânghii sau cordoane de siguranţă) sunt componente ale sistemelor de protecţie împotriva căderii (sisteme de lucru la înălţime).

13 produse

pe pagina
Descrescator

13 produse

pe pagina
Descrescator
Mijloace de legatura

Mijloacele de legătură au in general o lungime maximă desfăşurată de 2 m, iar reglarea lungimii acestora se face astfel ca, după petrecerea peste elementul de construcţie (stâlp, cheson, profil metalic), distanţa dintre bustul lucrătorului şi elementul de construcţie să fie de maximum 0,5 m. Dacă pe stâlpul pe care se lucrează există un element fixat rigid, este obligatoriu ca frânghia de siguranţă să fie petrecută astfel ca ea să înconjoare stâlpul deasupra acestui element fixat rigid.

În cazul absenţei unui asemenea element, echipamentul individual de protectie trebuie completat cu a doua frânghie de siguranţă prinsă pe frânghia de acces (ca suport de ancorare) prin intermediul unui opritor de cădere alunecător.

Mijloacele de legătură pot fi cu lungime fixă sau reglabilă. Cele cu lungime reglabilă sunt prevăzute cu diferite tipuri de elemente de reglare a lungimii: cataramă, element de reglare tip Manustop. Mijloace de legătură sunt confectionate de obicei din coardă din poliamidă şi sunt prevăzute la capete cu ocheţi care permit conectarea de carabiniere (detaşabile) sau cârlige (nedetașabile).